Večer na vasi v odličnem vzdušju in letos tudi z dobrodelno noto

Krajevni praznik,  Večer na vasi 2023, je za nami. Ob prijetnem kulturnem programu, za katerega so s pesmimi, posvečenimi dnevu državnosti, poskrbeli Moški pevski zbor Lipa Trojane, z lepo koreografijo otroci Vrtca Zagorje, oddelek Čemšenik, in zabavno prestavo tudi učenci podružnične osnovne šole Čemšenik, so nas nagovorili tudi predsednik Krajevne skupnosti Čemšenik Mitja Lazar,  župnik Janez Mihelčič in podžupan Mitja Adamlje.

Po druženju ob plesu in igri so sledile tradicionalne vaške igre, na katerih je sodelovalo sedem ekip, tradicionalno sestavljenih iz posameznih zaselkov KS Čemšenik. Brezje, Čemšenik, Jesenovo, Žaga, Ržiše-Razbor in letos prvič tudi gostujoča ekipa iz sosednje KS Šentgotard – hvala za udeležbo in čestitke mladi, zavzeti in borbeni ekipi, ki je pustila več kot odličen vtis –  ter ekipa “veteranov”, ki so se poimenovali “Stari prdci”. Glede na prikazano bi lahko rekli precej neposrečeno ime. Na koncu so slavili skupno zmago v postavi Darko, Franci P., Franci F., Alenka in Katarina. Čestitke! Zmagali so tudi v kraljevski disciplini vlečenja vrvi, ki je letos spet opravičila svoj sloves. Nekoliko smo pogrešali ekipo Zgornje Znojile – Vrhe, za katero so mnogi mislili, da so ob tako močni konkurenci raje ostali doma. Pa ni bilo tako! Svojo odsotnost so napovedali že pol leta prej. No, počakajmo na drugo leto…  Čestitke pa seveda tudi vsem ostalim ekipam, ki bi si s svojo tekmovalnostjo in borbenostjo prav vse zaslužile zmago. Navdušuje tudi mladost udeležencev vseh ekip, ki napoveduje lepo prihodnost vaškim igram. Ob tem pa samo še beseda o sojenju. Brez dolgoletnih izkušenj in avtoritete je sojenje vlečenja vrvi nemogoče. Tradicionalno je to vlogo spet opravljal Dušan S. Čestitke.

Letošnji večer na vasi pa je zaznamovala tudi dobrodelna nota. Za podpisano roza majico Giro d’Italia našega kolesarskega asa Primoža Rogliča se je nabralo več kot tisoč evrov! Znesek bo športno društvo Čemšenik namenilo izbrani dobrodelni organizaciji. Še en dokaz več, da smo tu doma ljudje velikega srca.

Člani ansambla Pika Si so nas razveselili s pestrim in raznolikim repertoarjem in na plesišče privabili veliko plesalcev. S svojo glasbo so nas razveseljevali pozno, pozno v noč. Energije za to pa je bilo tudi dovolj, pošle so vse zaloge čevapčičev, mesa, “pomfrija”, palačink, sladoleda, srečk,… Vrhunsko pripravljene žar jedi v režiji ekipe Pr’ Grivc. Zahvala.

Otroci so se zabavali na napihljivih igralih, odrasli pa ob fotografiranju z instant tiskanjem fotografij. Nekoliko so nagajale tehnične težave , vseeno pa upamo, da si je čim več udeležencev domov lahko odneslo fotografijo v spomin na Večer na vasi 2023.

V pričakovanju Večera na vasi 2024, tudi s kakšnim novim presenečenjem…

KS Čemšenik in krajevna društva