Večer na vasi 2024

Spoštovane krajanke in krajani in seveda vsi ostali obiskovalci, brez katerih ta dogodek ne bi bil tako številčen. Čemšenik se je vedno izkazal za dobrega gostitelja.

Dogodek se je tradicionalno na športnem igrišču Čemšenik začel 24.junija ob 17.00 uri, torej na predvečer dneva državnosti in v letošnjem letu tudi na dan zaključka šolskega leta in začetka počitnic, torej na po dopoldanski podelitvi spričeval. Glede na obiskanost mladih na dogodku, kar nas še posebej veseli, je bilo šolsko leto uspešno, sicer pa, kdo si ne zasluži tudi malo zabave ob koncu leta. Začel se je z bogatim kulturnim programom, katerega rdeča nit sta bila obeležitev 33 let samostojnosti in neodvisnosti ter zaključek šolskega leta.  Čemšeniški kvartet z Bojanom Kudrom je zapel lepe narodne pesmi, otroci Vrtca Zagorje ob Savi oddelek enote Smrkci v PŠ so nas razveselili s folklornim nastopom in vsi skupaj smo lahko veseli, da se v Čemšeniku vzgaja nova generacija mladih folkloristov. Bogat, zabaven in prisrčen program so pripravili tudi  učenci PŠ Čemšenik. Zahvala učiteljicam in vzgojiteljicam za srčno delo z otroki in še eno uspešno zaključeno šolsko leto. Izbrane pa so med nastopi nagovorili tudi predsednik krajevne skupnosti Čemšenik Mitja Lazar,  podžupan Mitja Adamlje in župnik Janez Mihelčič. Še enkrat več pa zahvala Branku Grobljarju za izvrstno vodenje in Simoni Jarc za organizacijo kulturnega programa.

Po kulturnem programu so najmlajši nadaljevali zabavo na napihljivih igralih, starejši mlajši pa z vaškimi igrami, v katerih je letos sodelovalo 8 ekip, tradicionalno sestavljenih iz krajev in zaselkov KS Čemšenik in letos drugič tudi z ekipo KS Šentgotard. Sodelovale so ekipe Brezje, Čemšenik, Jesenovo, Žaga, Ržiše-Razbor, Jesenovo, Znojile, KS Šentgotard in “Stari prdci”. Letos je šla zmaga v roke Znojil, ki je zmagala tudi v kraljevski disciplini vlečenja vrvi, drugo mesto so zasedli Ržiše-Razbor, tretja pa je bila ekipa KS Šentgotard – čestitke!; še en dokaz več, da smo na Čemšeniškem gostoljubni.

Za veselo razpoloženje je skrbel ansambel Slovenski express, ki je tudi zaokrožil prisotnost lokalnih izvajalcev, s tem je bila izvedba kulturno-družabnega dela povsem lokalno zastopana, na kar smo lahko vsi skupaj zelo ponosni. Poskrbljeno je bilo za jedačo, pijačo in bogat srečelov v uigrani ekipi Pr’Grivc, PGD Čemšenika, športnikov Čemšenik, društva vaških žena, TD in KO RK Čemšenik. Na dogodku je bila tudi licitacija štartnih številk naših smučarskih skakalcev s podpisi, sladke palačinke in ja … veliko, veliko dobre volje!

Letošnji Večer na vasi pa je tudi letos zaznamovala dobrodelna nota. Zbrana sredstva, nastala z organizacijo dogodka, se bodo donirala župniji za dodatno pomoč pri čim hitrejši prenovi cerkve, za celotno skupnost izredno pomembnega objekta, ki daje Čemšeniku njegovo podobo in ki ima močno kulturno in zgodovinsko dediščino. In dober namen je več kot uspel!

Letošnja prireditev je bila res bogato obiskana, zato se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, donatorjem in vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizaciji tega dogodka.

Se vidimo prihodnje leto, v torek, 24.6.2025, še v večjem številu! 

Svet KS Čemšenik in lokalna društva