Dobrodošli na spletni strani Krajevne skupnosti Čemšenik.

Peter in volk

V Prosvetnem društvu Čemšenik se je ustanovila lutkovna skupina, ki je za vas pripravila lutkovno predstavo po motivu Prokofjeve pravljice Peter in volk.

Člani lutkovne skupine so se glede vrste lutk odločili za scenske lutke, pri katerih je zanimivost, da so igralci prisotni fizično na odru skupaj z lutkami, ki jih upravljajo. Še večja zanimivost pa je, da so se mladi čemšeniški lutkarji odločili, da lutke izdelajo kar sami.

Kdo pa sploh sta Peter in volk? Peter je osamljen deček, ki je na obisku pri dedku. Ker lovci pravijo, da se v gozdu potika volk, dedka zelo skrbi, da se Petru ne bi kaj zgodilo...

Peter je zelo osamljen, zato mu na dvorišču družbo delajo ptička, račka in mačka. Kar naenkrat pa se iz gozda prikrade volk. Peter, račka, mačka in ptička volku pripavijo past in ga ujamejo. Takrat se izkaže, da volk ni volk, ampak …

NASTOPAJO:
Peter: Eva Zupan
Dedek: Urška Drolc
Račka: Ana Matko
Mačka: Kaja Kolenc
Ptička: Mojca Klopčič
Volk: Luka Polc
Lovci: Miha Bervar, Nika Bervar, Ožbej Kolenc, Sara Vodlan

Avtor: Sergej Prokofjev; priredil Milan Dekleva
Animacija in režija: Ema Razboršek
Oblikovanje lutk in scene: Eva Zupan, Urška Drolc, Ana Matko, Kaja Kolenc, Ožbej Kolenc, Mojca Klopčič, Luka Polc, Miha Bervar, Nika Bervar, Sara Vodlan, Urban Virant, Franc Polc.