Dobrodošli na spletni strani Krajevne skupnosti Čemšenik.

Cepilni teden

Krajevna skupnost Čemšenik

V Zdravstvenem domu Zagorje, na pobudo Ministrstva za zdravje, in s pomočjo Občine Zagorje ob Savi, Rdečega križa Zagorje ob Savi, gasilcev prostovoljnega gasilskega društva Zagorje – mesto in tudi drugih prostovoljcev, ki nam pomagajo, pripravljamo »cepilni teden«, ki bo potekal med 19.12. in 23.12. 2021.

Kot veste, se z virusom SARS-CoV-2 borimo že od 13.3. 2020 dalje. Konec meseca decembru leta 2020 smo prejeli prve odmerke cepiva, ki je bilo namenjeno najbolj ranljivim skupinam – starostnikom, ki prebivajo v domovih starejših, starejšim kroničnim bolnikom,… Takrat je bilo povpraševanje večje od ponudbe, a trudili smo se, da bi vse, ki so se želeli cepiti lahko čim prej cepili in jih s tem obvarovali virusa oz. hujšega poteka bolezni.

Danes imamo cepiva dovolj, v občini Zagorje ob Savi je z dvema odmerkoma cepljenih 68 % prebivalcev, ki so starejši od 18 let, kar nas uvršča med vodilne v Sloveniji.

Ker si želimo, da bi možnost cepljenje še bolj približali vsem, ki se želijo cepiti, a se za to še niso odločili ali pa mogoče potrebujejo drugi ali tretji odmerek, smo se odločili, da bi skupaj z vami pripravili cepljenje po krajevnih skupnostih.

Hkrati s cepljenje pa bi krajanom ponudili tudi možnost meritev krvnega tlaka in krvnega sladkorja.

Z željo, da bi skupaj uspeli izpeljati akcijo »Cepilni teden« vas lepo pozdravljam in se vam že vnaprej zahvaljujem za vaše sodelovanje.

                                                                                             Zdravstveni dom Zagorje